divendres, 26 de març del 2010

OBSERVACIONS DE SETMANA SANTA

Bé, finalment molts de vosaltres heu volgut tastar això de sortir al camp i observar per conèixer la natura. I aquí us comparteixo el treball de tots vosaltres. ENHORABONA A TOTES I TOTS PER LA FEINA FETA... m'ensumo que això no s'acabarà aquí.




Una sortida per trobar rastres del Canis lupus signatus





Extret de http://mdc.cbuc.cat/cdm4/document.php?CISOROOT=/sabaterpi&CISOPTR=2485&REC=1


ja hem vist els diferents grups d'organismes durant el segon trimestre i també hem après a explicar històries (en forma de conte i titelles)durant el crèdit de síntesi.
Bé, doncs et proposo per tornant de setmana santa fer un combinat del que has après fins ara.


- Diari naturalista il·lustrat de les vacances. (entregar límit dimecres tornant de St. Santa)
Tant si vas de vacances com si et quedes aquí, escriu un diari dels organismes i els hàbitats on els trobes. Cal que el diari vagi acompanyat d'il·lustracions (dibuixos) dels organismes i el seu entorn natural (podeu fer fotografies, però cal també la il·lustració). Per si us voleu inspirar en el diari d'un molt bon observador, us he penjat el diari de Rwanda del Dr. Jordi Sabater Pi i per si en voleu veure més pàgines doncs us he adjuntat l'enllaç on les podreu descarregar.



Atenció:
- Cal que els treballs tinguin una base científica certa dels organismes que en són els protagonistes. I per això és obvi que cal la base d'observació de l'entorn que els envolta.






I pels més agoserats i amb ganes de no aburrir-se per St. Santa us proposo dues coses més, però això ja són un extra (es pot presentar durant tot el tercer trimestre aquesta feina extra):

- Fer un documental de natura de la vostra població on passeu uns dies, en format vídeo per grups o a nivell individual expliqueu les característiques i les funcions vitals d'algun organisme que tingueu aprop.

- Escriure un conte; a partir dels elements reals (no inventats) dels organismes expliqueu un conte d'algun organisme. Alguna aventura que tingui a veure amb la seva realitat del seu dia a dia.

i bones vacances

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada